Πως ένα Μπασκετικό Camp μπορεί να γίνει μια Δημιουργική Εμπειρία...

Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου του καλοκαιριού, και όχι μόνο, οργανώνονται πολλά μπασκετικά camp. Είναι σημαντικό για τον κάθε αθλητή να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτήν την εμπειρία για να βελτιωθεί και να γίνει όσο καλύτερος μπορεί. Ακολουθούν λοιπόν κάποιες συμβουλές για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

Κρατήστε σημειώσεις

Κατά τη διάρκεια του camp θα ακούσετε πολλές χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση του παιχνιδιού σας. Ίσως να μάθετε μια καινούρια ντρίπλα που θα βελτιώσει την ικανότητα διείσδυσης, πώς να γίνετε πιο γρήγοροι, πώς να γίνετε καλύτεροι συμπαίκτες και πολλά άλλα. Πιθανόν να ακούσετε τόσες πολλές συμβουλές που το 90% αυτών θα το ξεχάσετε μέχρι το τέλος της ημέρας. 
Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό σε κάθε διάλειμμα να κρατάτε πρόχειρες σημειώσεις από οτιδήποτε σημαντικό μαθαίνετε. Όταν θα γυρίσετε σπίτι οργανώστε όλες σας τις σημειώσεις και προσπαθήστε να ενσωματώσετε στο παιχνίδι σας κάποια από τα καινούρια πράγματα, έτσι ώστε να βελτιώσετε το επίπεδο των ικανοτήτων σας και τη γνώση του παιχνιδιού. Η γνώση είναι δύναμη… 

Εγκαταλείψτε τη ζώνη ασφάλειας (Comfort Zone) 

Βρίσκεστε στο camp για να βελτιωθείτε, σωστά; Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε νέες ικανότητες, ΠΡΕΠΕΙ να είστε έτοιμοι να κάνετε λάθη, βγαίνοντας έξω από τη ζώνη που νοιώθετε ασφαλείς. Ο μοναδικός τρόπος να μάθετε κάτι καινούριο είναι κάνοντας λάθη. 
Με τον ίδιο τρόπο που μάθατε ποδήλατο μετά από πολλές επαναλαμβανόμενες αποτυχίες, θα αποκτήσετε και καινούριες μπασκετικές ικανότητες. Αν πάτε στο καμπ και απλώς προπονήστε σε πράγματα που ήδη μπορείτε να κάνετε, δεν μαθαίνετε κάτι καινούριο. Απλά εξασκείτε κάτι που ήδη γνωρίζετε (σημαντικό και αυτό βέβαια). Αλλά αν θέλετε να μάθετε μια καινούρια ντρίπλα, μια νέα τεχνική στο σουτ ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να βγείτε από τα όρια που νιώθετε ασφαλείς. 
Από τη στιγμή που θα εκτελέσετε κάτι καινούριο, πρέπει να το ξανακάνετε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Να αυξήστε τη δυσκολία. Και να είστε έτοιμοι να κάνετε λάθη. 

Αναπτύξτε Καλές Συνήθειες 

Όπως αναφέρθηκε και πριν, βρίσκεστε στο camp για να βελτιωθείτε. Όσο είστε λοιπόν σε αυτό πρέπει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Εκτελείτε τις ασκήσεις στη μέγιστη δυνατή ένταση, έχετε τα μάτια σας καρφωμένα στον coach, ακούτε και την παραμικρή λεπτομέρεια και προσπαθήστε να είστε ο πρώτος παίκτης στη σειρά. 
Εφαρμόζοντας αυτά τα μικρά πράγματα, προετοιμάζετε τον εαυτό σας για επιτυχία όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στη ζωή γενικότερα. 

Ανακαλύψτε ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι 

Στο camp θα μάθετε μερικές χρήσιμες ασκήσεις που μπορείτε να τις εξασκήσετε και στο σπίτι. Όταν παρατηρήσετε μια καλή άσκηση, σημειώστε την. Συγκεντρώστε όλες τις ασκήσεις και δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ατομικής προπόνησης. Οι μεγάλοι παίκτες βρίσκουν τρόπους να βελτιώνονται ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή το που βρίσκονται...

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από camp! Αφήστε το σχόλιό σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή