Μπάσκετ το Καλοκαίρι; Η Μεταβατική Περίοδος...

Η μπασκετική χρονιά τελείωσε. Οι συνήθειες και οι προτεραιότητες αλλάζουν. Τι πρέπει να κάνει ο αθλητής όταν δεν έχει προπόνηση; Πώς μπορεί να εκμεταλλευθεί καλύτερα το διαθέσιμο χρόνο του, όταν δεν υπάρχουν αγώνες για να προετοιμαστεί; 
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες σκέψεις για το πώς ο αθλητής θα ανακάμψει και θα ετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά. 
1. Χρησιμοποιήστε τις 3 - 4 πρώτες εβδομάδες για χαλάρωση. Ήταν μια δύσκολη, σωματικά και ψυχικά χρονιά. Για να μπορέσετε στη συνέχεια να βελτιωθείτε, χρειάζεται να δώσετε στον εαυτό σας μια ευκαιρία να ανακάμψει.
2. Προσπαθήστε να μην αφήσετε εκκρεμότητες στο σχολείο. Όσο πιο άδειο είναι το μυαλό από έγνοιες τόσο το καλύτερο. 
3. Μιλήστε με τον προπονητή και αξιολογήστε τη χρονιά που πέρασε. Συζητήστε για αυτά στα οποία ήσασταν καλοί και για αυτά που δεν ήσασταν. Εντοπίστε τα πράγματα στα οποία χρειάζεστε βελτίωση. Συζητήστε για αυτά που θέλετε να πετύχετε και το πώς θα το καταφέρετε. 
4. Μετά το μήνα ξεκούρασης, ξεκινήστε το πρόγραμμα προπόνησης της μεταβατικής περιόδου, το οποίο καλό είναι να αποτελείται από 75% βελτίωση ατομικών ικανοτήτων και 25% παιχνίδι. 
5. Αναπτύξτε και βελτιώστε την τεχνική του σουτ. Η βελτίωση πρέπει να γίνει στη μεταβατική περίοδο. Είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν αυτές οι ικανότητες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς. 
6. Ξεκινήστε ταυτόχρονα και προπόνηση ενδυνάμωσης. Ο στόχος σας είναι να είστε δυνατότερος στο τέλος του καλοκαιριού. 
7. Πηγαίνετε σε camp. Κερδίστε εμπειρίες από άλλους προπονητές και παίξτε με διαφορετικούς αθλητές. Όσο πιο ποικίλη είναι η καλοκαιρινή σας εμπειρία τόσο καλύτερος γίνεστε. 
8. Όταν το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του αλλάξτε το προπονητικό σας πρόγραμμα σε 25% βελτίωση ατομικών ικανοτήτων και 75% παιχνίδι. 
9. Αλλάξτε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης με ένα πρόγραμμα αύξησης αντοχής και διατήρησης της δύναμης. 
10. Μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος, κάντε ένα μικρό διάλλειμα 3-5 ημερών. Θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με μεγαλύτερη όρεξη και πάθος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή