Ο Νόμος της Έλξης σε σχέση με το Μπάσκετ και τη Ζωή...

Τι είναι ο Νόμος της Έλξης; 
Με πολύ απλά λόγια, θα συμβεί αυτό που σκέφτεσαι ή αλλιώς, ΈΛΚΕΙΣ αυτό που σκέφτεσαι. Μπορεί να εφαρμοστεί στο Μπάσκετ, την προπονητική και ,το σημαντικότερο, στην ίδια τη ζωή. 
Έτσι, αν σκέφτεσαι άσχημα πράγματα, θα έλξεις άσχημα αποτελέσματα. Αν σκέφτεσαι θετικά πράγματα και τι θα κάνεις για να τα καταφέρεις, πιθανόν να ακολουθήσουν και θετικά αποτελέσματα. 
Ο Νόμος της Έλξης είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που μπορεί να παρομοιαστεί και με μαγνήτη. Κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα θα επιστρέψει (θα συμβεί) σε εσένα. 
Για να δουλέψει στην πράξη δεν αρκεί μόνο να λες κάτι θετικό, αλλά πρέπει να το οραματίζεσαι ότι συμβαίνει (visualization) και να το νιώθεις ότι συμβαίνει. Με όσο περισσότερο συναίσθημα το ζεις, τόσο πιθανότερο είναι να επιτύχεις σε κάτι. 
Ένα παράδειγμα στο Μπάσκετ. 
Αστοχώ, κάνοντας air-ball, σε ένα σουτ από μέση απόσταση. Αμέσως σκέφτομαι: «Ωχ, που την έστειλα! Είμαι άχρηστος. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά!». Αν η διαδικασία της σκέψης σου, μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια είναι γεμάτη από αρνητικές σκέψεις, ΣΤΑΜΑΤΑ και ΑΛΛΑΞΕ την τώρα! 
Το πιθανότερο είναι να έλξεις περισσότερα άσχημα σουτ. Θα καταστρέψεις το παιχνίδι σου και θα εξακολουθήσεις να παίζεις κάτω από τις δυνατότητές σου.
Είναι πολύ σημαντικό να αντικαταστήσεις τις αρνητικές με ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. 
Στο προηγούμενο παράδειγμα αντί να κάνω αρνητικές σκέψεις, σκέφτομαι:«Το σουτ ήταν αδύναμο. Πρέπει να βάλω περισσότερη δύναμη και να δώσω περισσότερη καμπύλη στη μπάλα. Αν τολμήσουν και με αφήσουν ξανά θα σκοράρω συνέχεια». Επίσης, όσο ψιθυρίζω αυτές τις σκέψεις, οραματίζομαι ένα τέλειο σουτ. 
Μαθαίνω από τα λάθη μου και εφαρμόζω θετική σκέψη και οραματισμό (visualization)! 
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ. Προσπαθώ να το εφαρμόσω σε κάθε πτυχή της ζωής μου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή