Βελτίωση του Αμυντικού TRANSITION..

Μπορεί η ομάδα σας να έχει την καλύτερη άμυνα του κόσμου στο μισό γήπεδο, αλλά αυτό να μην είναι αρκετό αν οι παίκτες δεν επιστρέφουν γρήγορα ώστε η άμυνα να στηθεί σωστά. Οι βοήθειες από την αδύνατη πλευρά δεν θα υπάρχουν, οι περιστροφές θα καταρρεύσουν και όλα τα σημαντικά βασικά στοιχεία της άμυνας, για τα οποία όλη η ομάδα δούλεψε στις προπονήσεις δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν αφού η επίθεση θα έχει συνεχώς πλεονέκτημα. 

Για να μπορέσετε να σταματήσετε τον αντίπαλο πρέπει να γυρίσετε γρήγορα και να στήσετε την άμυνα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, απλά δεν θα μπορέσετε να παίξετε άμυνα. 
Η γρήγορη επιστροφή στην άμυνα είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δίνεται μεγάλη έμφαση στην προπόνηση. Τη στιγμή που η επίθεση διασφαλίσει την κατοχή της μπάλας, οι παίκτες πρέπει να γυρίζουν σπριντάροντας στην άμυνα και να βρίσκουν τον παίκτη τους. 

Η επικοινωνία μεταξύ των παικτών τη στιγμή της γρήγορης επιστροφής είναι πολύ σημαντική. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθείτε να αμύνεστε 2 ή 3 παίκτες στον ίδιο αντίπαλο την ίδια στιγμή που κάποιος άλλος θα είναι εντελώς ελεύθερος κάτω από το καλάθι. Όλοι έχουμε γευτεί αυτήν την απογοήτευση κάποιες φορές. 
Αν για κάποιο λόγο η αντίπαλη επίθεση φύγει στον αιφνιδιασμό, πρέπει να επιστρέψουμε σπριντάροντας πίσω, να διασφαλίσουμε την επικίνδυνη ζώνη, να προστατέψουμε το καλάθι μας και μετά να βρούμε τους παίκτες μας. Αν η επίθεση έχει αριθμητικό πλεονέκτημα προτιμάμε να τους δώσουμε ένα μακρινό σουτ, παρά ένα εύκολο lay up. 

Ανακεφαλαίωση: 

• Γρήγορη επιστροφή (sprint back). 

• Βρες τον παίκτη σου. 

• Επικοινωνία 

• Προστάτεψε το καλάθι πρώτα αν η επίθεση έχει αριθμητικό πλεονέκτημα. 

Για να διατηρήσετε αυτό το κομμάτι της άμυνας σε αποδεκτό επίπεδο, δώστε έμφαση στο αμυντικό transition σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μην επιτρέπετε χαλάρωση. Αν οι παίκτες σας δεν επιστρέφουν σωστά, βγάλτε τους άμεσα από το παιχνίδι και εξηγήστε τον λόγο, αναφέροντας ότι την επόμενη φορά η παραμονή τους στον πάγκο θα είναι μεγαλύτερη.

Ποια είναι η άποψή σας για τη σημασία του αμυντικού transition; Αφήστε το σχόλιό σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή