5 σημεία κλειδιά για την ανάπτυξη ενός γρήγορου σουτ..

Η ανάπτυξη ενός «γρήγορου σουτ» αφορά την εξάλειψη περιττών ή υπερβολικών κινήσεων. Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το επίπεδο που αγωνίζεσαι, τόσο πιο έντονη γίνεται η αμυντική πίεση που αντιμετωπίζεις. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να είσαι ικανός να σουτάρεις όλο και πιο γρήγορα χωρίς να θυσιάζεις ταυτόχρονα την ακρίβεια και την ποιότητα του σουτ σου. 
Ανάμεσα, λοιπόν, σε αρκετά άλλα ξεχωρίζουν 5 σημεία κλειδιά που βοηθούν στην ανάπτυξη ενός γρήγορου σουτ: 
1. Να είσαι έτοιμος ΠΡΙΝ πιάσεις τη μπάλα. Κάθε φορά που πιάνεις τη μπάλα τα γόνατά σου πρέπει να είναι λυγισμένα και τα πόδια σου ευθυγραμμισμένα με το καλάθι ελάχιστα πριν πιάσεις τη μπάλα. Έτσι το μόνο που μένει να κάνεις είναι να πιάσεις τη μπάλα και να ανέβεις για το σουτ. Σε αντίθετη περίπτωση, που λυγίσεις τα γόνατα αφού πιάσεις τη μπάλα, αυτό αποτελεί υπερβολική κίνηση και «χάσιμο» χρόνου. Δίνεις τον εξτρα χρόνο στον αμυντικό σου να μπλοκάρει το σουτ. 
2. Ζήτα τη μπάλα κοντά στο σημείο που σουτάρεις. Για να βοηθήσεις τον πασέρ να σου κάνει μια πάσα ακριβείας δημιούργησε με τα χέρια σου «στόχο» ακριβώς στο σημείο που σουτάρεις. Θα σε βοηθήσει να πάρεις το σουτ πολύ πιο γρήγορα. 
3. Τοποθέτησε τη μπάλα στο σημείο που σουτάρεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Όσο πιο γρήγορα «οπλίσεις», τόσο πιο γρήγορα θα σουτάρεις. Αυτό χρειάζεται ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!! Πρέπει να προπονηθείς στο να «οπλίζεις» γρήγορα μετά από πάσα και μετά από ντρίπλα. Χρειάζονται χιλιάδες προπονητικές επαναλήψεις. 
4. Σούταρε ελάχιστα πριν την κορύφωση στο άλμα σου. Θα βελτιώσεις την ταχύτητα του σουτ. Δεν θα επιτρέψεις σε ένα γρήγορο αμυντικό να σηκωθεί για μπλοκ. 
5. Σκέψου σουτ, σουτ, σουτ. Ένας τρόπος να βελτιώσεις όλα τα παραπάνω είναι, κάθε φορά που πιάνεις τη μπάλα, να είσαι σε κατάσταση «νέας» τριπλής απειλής «σουτ, σουτ, σουτ». Με άλλα λόγια, κάθε φορά που ακουμπάς τη μπάλα, έχεις τα πόδια λυγισμένα, τη μπάλα «οπλισμένη», τα μάτια στο στεφάνι σε περίπτωση που σου δοθεί ευκαιρία για ένα καλό σουτ. 
Σημείωση: αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που πιάνεις τη μπάλα θα σουτάρεις, αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος να σουτάρεις αν σου δοθεί η ευκαιρία. Θα ανακαλύψεις ότι θα είναι πιο εύκολο να πασάρεις ή να ντριπλάρεις μετά, αν αρχικά δείξεις ότι είσαι πάντοτε έτοιμος για ένα καλό σουτ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή