Κίνηση ΧΩΡΙΣ τη Μπάλα για Ελεύθερα Σουτ...

Για να μπορέσεις να σκοράρεις περισσότερους πόντους, πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο… Να χρησιμοποιήσεις διάφορες κινήσεις με σκοπό τη δημιουργία ικανού χώρου για ένα ελεύθερο, αμαρκάριστο σουτ. Για να δημιουργήσεις αυτόν το χώρο πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια ποικιλία από κοψίματα και screen. Οι παρακάτω οδηγίες θα σε βοηθήσουν να κινηθείς χωρίς τη μπάλα, να δημιουργήσεις τον απαιτούμενο χώρο και να σκοράρεις περισσότερο. 
1. Πριν δεχτείς το οποιοδήποτε screen προσποιήσου (κάνε ένα βήμα) ότι θα κινηθείς προς την αντίθετη κατεύθυνση (fake και v-cut). Έτσι θα βγάλεις τον αμυντικό εκτός ισορροπίας και θα κερδίσεις περισσότερο χώρο και χρόνο για ένα ελεύθερο σουτ. 
2. Πέρνα από τα screen ώμο με ώμο. Δεν πρέπει να υπάρχει χώρος ανάμεσα σε εσένα και τον screener. Αυτό θα δυσκολέψει περισσότερο την άμυνα να ακολουθήσει και να μαρκάρει το σουτ σου. 
3. ΔΙΑΒΑΣΕ την άμυνα! Ένα από τα καλύτερα προσόντα που μπορείς να αναπτύξεις σαν παίκτης είναι να καταφέρεις να διαβάζεις την άμυνα. Π.χ. Αν ο αντίπαλος «κλέψει» κάτω από το screen, κάνε flare στην αντίθετη κατεύθυνση. Αν ο αμυντικός «απαγορεύει» την πρώτη πάσα (deny) τότε κόψε back door εκρηκτικά προς το καλάθι. Προσπάθησε να μάθεις τους διαφορετικούς τρόπους για να διαβάζεις την άμυνα. Αυτομάτως θα γίνεις καλύτερος παίκτης! 
4. Η ταχύτητά σου πρέπει να αλλάζει τη στιγμή που κόβεις. Πήγαινε με τη μισή ταχύτητα προς μια κατεύθυνση και γρήγορα άλλαξε κατεύθυνση σπριντάροντας μετά το screen. Θα αναγκάσεις την άμυνα να βγει εκτός ισορροπίας και συνεχώς να μαντεύει την επόμενή σου κίνηση. 
5. Πρέπει να γνωρίζεις κάθε στιγμή που βρίσκονται οι συμπαίκτες σου. Σε αυτό θα βοηθήσουν η αγωνιστική εμπειρία και οι προπονήσεις σε καταστάσεις αγώνα. Όσο καλύτερα γνωρίζεις τους συμπαίκτες σου και το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας σου, τόσο πιο εύκολα θα τους βρίσκεις στο παιχνίδι και θα χρησιμοποιείς τα διάφορα screen. 
6. Μη στέκεσαι στο ίδιο σημείο παραπάνω από δυο δευτερόλεπτα. Αν είσαι καλός σουτέρ να κινείσαι συνεχώς. Ποτέ να μη μένεις ακίνητος παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή