Oδηγίες για μια Ιδανική Aμυντική Στάση..

Για να καταφέρεις να σταματήσεις τη μπάλα και να αποτρέψεις την διείσδυση του αντίπαλου επιθετικού πρέπει η αμυντική προσπάθειά σου να ξεκινάει από τη σωστή στάση του σώματος. 
Αν δεν έχεις καλή αμυντική στάση δε θα μπορείς να κάνεις το λεγόμενο αμυντικό «γλίστρημα» και θα είσαι συνεχώς εκτός θέσης και εκτός ισορροπίας. Θα δίνεις συνεχώς το δικαίωμα στην επίθεση να σκοράρει κατά βούληση. 
ΟΛΑ αρχίζουν από τη σωστή αμυντική στάση! 

Μερικές απλές οδηγίες για μια ιδανική αμυντική στάση: 
1. Το βάρος του σώματός σου πρέπει να στηρίζεται κυρίως στις «μύτες» των ποδιών σου. Ωστόσο οι φτέρνες σου πρέπει να έχουν επαφή με το έδαφος. 
2. Τα πόδια πρέπει να δημιουργούν μια ευρεία βάση και τα πέλματα πρέπει να είναι ελαφρώς στραμμένα προς τα μέσα. Αυτό δημιουργεί τέτοια γωνία που σου επιτρέπει να ασκήσεις περισσότερη δύναμη στο έδαφος. Στην εικόνα δεξιά τα πέλματα κοιτάν ελαφρά προς τα έξω το οποίο δεν αποτελεί την ιδανική στάση.
3. Οι γοφοί πίσω και προς τα κάτω. Όταν «χαμηλώνεις» στην άμυνα μπορείς να διατηρήσεις πιο εύκολα την ισορροπία σου. 
4. Τα χέρια ανοικτά – Ανάλογα την κατάσταση (Χέρια ψηλά για άμυνα στο σουτ ή ανοικτά όπως στην εικόνα για άμυνα στην ντρίπλα). 
5. Τα μάτια «καρφωμένα» στη μέση ή στο στήθος του αντιπάλου. 
6. Όλα τα παραπάνω πρέπει να δημιουργούν μια τέλεια ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Πρέπει κάθε στιγμή να αισθάνεσαι άνετα με την αμυντική στάση του σώματός σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή