Το Μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι λαθών...

Το μπάσκετ δεν είναι ένα τέλειο παιχνίδι, είναι ένα παιχνίδι λαθών, όποιος κάνει τα λιγότερα θα είναι ο νικητής. 
Για να γίνεις νικητής, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις πόσο σημαντικοί είναι οι συμπαίκτες που έχεις στην ομάδα σου. Ενωμένοι μπορείτε να καταφέρετε πολλά, ενώ διαιρεμένοι θα υπάρχει σίγουρα το συναίσθημα της αποτυχίας και της γκρίνιας και τα συνεπακόλουθα όλων των αρνητικών ενεργειών γύρω σας. 
Πρέπει να συνεργαστείτε στην επίθεση με καλές και σωστές πάσες και πάντα να βρίσκετε τον ελεύθερο συμπαίκτη σας. Μην φοβάστε να σουτάρετε όταν είστε μόνοι σας , είναι σουτ κάτω από καλές συνθήκες. Αν δεν είναι εύστοχο, τρέξτε γρήγορα στην άμυνα. Να επιμένετε και να συνεχίσετε να σουτάρετε. Στο τέλος να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε. Εάν πάλι διστάσετε στιγμιαία να κάνετε το σουτ , ξεχάστε το, θα το κάνατε την επόμενη φορά. 
Θυμηθείτε, δεν υπάρχει ποτέ μα ποτέ ένα τέλειο παιχνίδι !!. Οι μεγαλύτεροι παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν λάθη. 
Σεβασμός δεν πρέπει να υπάρχει μόνο προς στους συμπαίκτες σου αλλά και προς τους αντιπάλου σου. 
Οι αντίπαλοι σου και αυτοί με την σειρά τους προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό όπως ακριβώς και εσύ. Ποτέ μην προσπαθήσεις να βρίσεις αντίπαλο, ποτέ μην πανηγυρίζεις έξαλα κάποια επιθετική ή αμυντική ενέργεια σου. Πανηγύρισε ένα καλάθι σαν να ήταν κάτι το σύνηθες, δείξε πως έχεις αθλητική παιδεία και ότι μπορείς να το κάνεις συνέχεια κερδίζοντας από τον αντίπαλο σου μόνο τον σεβασμό. Παίξε σκληρά αλλά όχι αντιαθλητικά, παίξε με ενθουσιασμό, παίξε για να κερδίσεις πάντα με γνώμονα τις αρχές που διέπουν το άθλημα του μπάσκετ. 
Κάνε τους γονείς σου να αισθάνονται περήφανοι, κάνε του προπονητές να μιλάνε με ενθουσιασμό, κάνε τους αντίπαλούς σου φίλους και θυμήσου: Το άθλημα του μπάσκετ είναι απλά ένα παιχνίδι. Άλλοτε με συναισθήματα λύπης, άλλοτε χαράς. 
Μην αντιμιλάς στους διαιτητές, μη χάνεις τη συγκέντρωσή σου επειδή δεν σου σφύριξε ένα φάουλ. Απλά συνέχισε την προσπάθεια και με τις ενέργειες σου βοήθησε την ομάδα σου.


Πηγή: coachbasketball.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή