Ατομική Βελτίωση στο ΣΟΥΤ...


Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα, το οποίο όμως πρέπει να δουλευτεί και ατομικά. Το μόνο πρόσωπο που γνωρίζει στο 100% αν εργάζεσαι σκληρά, είσαι ο ίδιος σου ο εαυτός. Γι’ αυτό δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. 
Στο μπάσκετ είναι δύσκολο να βρεις μεγάλους σουτέρ. Εάν θέλεις να γίνεις ένας μεγάλος σουτέρ, αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αποφασίσεις ότι θα μπορέσεις να το καταφέρεις. 
Τα επτά(7) σημαντικότερα σημεία στην προπόνηση του σουτ είναι: 
1. Η μπάλα πρέπει να στέκεται στα δάκτυλα (pads) του χεριού που κάνει το σουτ και όχι στην παλάμη. 
2. Ο καρπός σου πρέπει να λυγίζει. 
3. Το βοηθητικό χέρι πρέπει να είναι δίπλα στη μπάλα για την καλύτερη ισορροπία της. 
4. Ο αγκώνας πρέπει να είναι λυγισμένος και κάτω από την μπάλα. Εάν ο αγκώνας σου δεν είναι κάτω από την μπάλα, θα επηρεάσει την ακρίβεια του σουτ. 
5. Όταν περιμένεις πάσα πρέπει να είσαι σε «θέση ετοιμότητας» ή αλλιώς θέση 3ης απειλής (πάσα-ντρίπλα-σουτ), με λυγισμένα γόνατα, τα πόδια σου να στοχεύουν το καλάθι, τα χέρια σου έτοιμα με τα δάχτυλα προς τα επάνω, προετοιμασμένα να δεχτείς την μπάλα. Οι καλοί αμυντικοί παίκτες επανακάμπτουν γρήγορα, γι’ αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος να σουτάρεις. 
6. Τα μάτια σου πρέπει να είναι καρφωμένα στον στόχο σου. Μερικοί άνθρωποι στοχεύουν στο πίσω μέρος της στεφάνης και μερικοί στοχεύουν στο μπροστινό μέρος της στεφάνης . Είτε συγκεντρώνεις την προσοχή σου στο μπροστινό είτε στο πίσω μέρος, κράτα τα μάτια σου σε αυτό το σημείο και μην κοιτάς την μπάλα. 
7. Την ώρα που κάνεις το άλμα, «φτάσε ψηλά» και άφησε την μπάλα με ένα γρήγορο τίναγμα του καρπού σου και ένα καλό «follow through». Το χέρι ακολουθεί την φορά της μπάλας και μένει ψηλά, θα σου δώσει καλή ανάποδη περιστροφή της μπάλας και θα κάνει το σουτ «απαλό» στην στεφάνη. 
Σημείωση : Ένας καλός παίκτης πρέπει να μπορεί να σουτάρει το ίδιο καλά ύστερα από διαφορικές πάσες και είδη ντρίπλας. Όταν σουτάρεις μετά από ντρίπλα η τελευταία θα πρέπει να είναι ψηλή και δυνατή έτσι ώστε να σε βοηθήσει να μπεις απευθείας στο σουτ. Όταν υποδέχεσαι την μπάλα να βρίσκεσαι ήδη σε θέση ετοιμότητας. 
Συμβουλή – Προτροπή : Κατά την προπόνηση είναι πολύ καλύτερο να κάνεις 100 σουτ με ταχύτητα αγώνα από το να κάνεις 500 σουτ χαλαρός.

Πηγή: www.coachbasketball.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήματα Διαιτητών στο Μπάσκετ...

Γνωστική Ασυμφωνία..

Pick And Roll (Μέρος 1ο) - Εισαγωγή